Hadise brengt culturen samen

Inwoners van Mol konden het Songfestival volgen op groot scherm in schouwburg Rex. Hoewel de zaal niet vol zat, kon het plezier van de toeschouwers niet op.

Een tweehonderdtal mensen liet zich verleiden om de luie zetel en de chips te ruilen voor een zitje in de Rex. Het leverde een bont publiek op van toeschouwers met Vlaamse én Turkse roots.

Gekke toestanden met grote vlaggen en toeters bleven uit, maar de zaal ging wel uit haar dak toen Hadise op het immense Russische podium verscheen. Eén gevoel overheerste: Dit is óns Hadise!

Traantje

Het was mooi om zien hoe een liedje twee culturen samenbrengt. Het publiek klapte en zong mee tijdens het hele nummer.

Vader Hasan pinkte vanop de eerste rij menig traantje weg. Zijn dochter leek uit het scherm te springen.

Smsjes

Smsjes raasden weg naar Moskou tijdens de stemming alsof de overwinning afhing van Mol zelf. Nervositeit alom in de zaal tijdens de puntenbedeling, al werd snel duidelijk dat winnen er niet meer inzat.

Gejuich bij twaalf punten van Zwitserland, boegeroep voor Cyprus, dat geen punten gaf. Iedereen was het er na de einduitslag over eens: Hadise heeft het schitterend gedaan.

Vlaggen

Bij moeder Gulnihan hingen zowel de Turkse als de Belgische vlag uit, als teken van verbondenheid tussen de gemeenschappen. Zij keek thuis met vrienden.

“Ik verdraag die spanning niet”, vertelde ze eerder al. Gulnihan kijkt uit naar de thuiskomst van haar kinderen om samen feest te vieren.

NECA

MEER OVER Mol

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio