Bart De Wever verjaagt inbreker

Bart De Wever (N-VA) zag zaterdagnacht nog net een inbreker zijn huis uitvluchten. De dief ging aan de haal met twee gsm’s, juwelen en geld.

Zaterdag vierden Bart De Wever en zijn familie de eerste communie van de oudste zoon. “Rond 2.30u hoorde Bart vreemde geluiden”, vertelt woordvoerder Jeroen Overmeer. “Hij dacht dat het een van de kinderen was, maar al snel bleek dat er beneden een inbreker aan het werk was. Bart is beginnen roepen en tieren."

Gsm-nummers

"Hij zag nog net een man met de handtas van zijn vrouw Veerle via de voordeur vluchtten. De inbreker was langs daar ook binnengeraakt.”

De onbekende ging aan de haal met de gsm van Bart De Wever en die van zijn vrouw. Hij nam ook haar handtas, wat geld en juwelen mee. “Ik denk niet dat de inbreker interesse heeft in de gsm-nummers van de Belgische toppolitici”, lacht Jeroen Overmeer. “Bovendien werden de simkaarten direct geblokkeerd. Omdat er bij de buren ook werd ingebroken, vermoedt de politie dat het om een bende gaat die niet wist dat ze bij de N-VA-politicus binnendrong.”

Het was al de vierde keer dat er werd ingebroken bij het gezin De Wever. “Ik ben het grondig beu”, was het enige dat Bart De Wever er zelf over kwijt wou. Aan de vooravond van een intensieve verkiezingscampagne heeft hij geen zin in uitgebreide reacties op wat er dit weekend gebeurde.

Stijn De Koning

Nu in het nieuws