Dronken chauffeur maait 18-jarige Hendrieke van de weg

Fietsster Hendrieke Crollet (18) werd zaterdagnacht in Boechout aangereden. De dochter van ex-schepen Dirk Crollet overleed in de kliniek.

kscherpenberg

Samen met een vriendin fietste Hendrieke Crollet zaterdag even na middernacht door de Alexander Franckstraat in Boechout. De meisjes kwamen van een feestje bij de jongensscouts in de Van Colenstraat.

Dronken

Bijna thuis werd het meisje aangereden door een lichte bestelwagen. Na de klap werd ze zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis in Lier, waar ze nog in allerijl werd geopereerd. Maar drie uur later overleed Hendrieke Crollet aan haar verwondingen.

De 27-jarige bestuurder van de bestelwagen pleegde vluchtmisdrijf, maar gaf zich zaterdagnacht spontaan aan bij de politie. De man bleek dronken. Hij mocht de nacht doorbrengen in de cel en zijn rijbewijs werd ingetrokken.

In shock

De vriendin die naast Hendrieke Crollet fietste, bleef ongedeerd, maar verkeerde wel in shock. Zij had nog wel de reflex om de ziekenwagen te bellen en verwitttigde ook de ouders van het slachtoffer.

De verslagenheid bij de jongeren in Boechout is enorm. “Hendrieke stopte vorig jaar als JIN, de oudste groep in de scouts, maar wij hadden nog wel veel contact met haar”, vertellen Katie De Preter en Ine Cuppens van Gidsen Boechout. “Via onze jeugdbeweging vormden wij wel een hechte kliek vriendinnen. Zij zat niet meer in de scouts, maar wij zagen elkaar nog heel vaak. Zondag zijn enkele leden van de scouts bloemen gaan neerleggen op de plaats van het ongeval. Het zal nog even duren voor iedereen goed beseft, wat er precies is gebeurd.”

Naast Hendrieke hebben Dirk Crollet en zijn vrouw nog een zoon en een dochter.

Stijn DE KONING