Blauw-zwart versiert extra vakantie

Het seizoen kreeg voor Club Brugge gisterenavond de gedroomde ontknoping. Door het verlies van Gent tegen Standard finisht blauwzwart op een onverhoopte derde plaats. Terwijl Club er tegen een zwak Moeskroen zelf nog iets moois van maakte door voor eigen publiek eindelijk nog eens te schitteren.

wverhaert

Club trakteerde de thuisaanhang dus voor het eerst in maanden op een festijn. Het kwam ontzettend gretig uit de startblokken en was vooral op de flanken baas boven baas. Volders duwde op het kwartier een kopbal van Akpala over de lat.

Vier minuten later moest de Moeskroen-doelman zich gewonnen geven na een prachtig afstandschot van Dirar. Even kwam er een valse noot in het spel toen Dahmane dom balverlies leed en Haghedooren profiteerde om de 1-1 te potten.

Het moet gezegd, de Franse spits zette zijn foutje met verve recht. Honderdtwintig seconden na de gelijkmaker gaf hij Volders met een geplaatste bal in de lage hoek opnieuw het nakijken. Op slag van rust zette Dahmane zich door op de rechterflank en schoof Akpala de niet te missen 3-1 voor de voet.

Simaeys

Ook na de rust had Moeskroen simpelweg niet genoeg te bieden om het Brugse feest te verbrodden. Na een flankvoorzet van Dirar kopte Simaeys de 4-1 voorbij Volders. De ingevallen Van Heerden en Sonck kwamen nog dicht bij de 5-1.

Voor Club kreeg het seizoen dus een happy end met een aardig extraatje voor de spelers. De derde plaats betekent één extra week vakantie. Club start straks zijn Europese voorbereiding op 22 juni.

DM

Scheidsrechter: Nzolo. CLUB BRUGGE: Stijnen, Ciman, Simaeys, Alcaraz, Evens, Dahmane, Kruska, Blondel, Dirar, Sonck, Akpala. MOESKROEN: Volders, Teklak, Sapina, Lepoint, Haghedooren, Sakanoko, Francois, Diakite, Baseggio, Sishuba, Jaycee. Doelpunten: 19' Dirar 1-0, 29' Haghedooren 1-1, 31' Dahmane 2-1, 43' Akpala 3-1, 56' Simaeys 4-1. Vervangingen: 15' Sapina door Chantry, 60' Francois door Ouali, 60' Dirar door Daerden, 60' Dahmane door Van Heerden, 60' Blondel door Clement, 68' Baseggio door Bernabé Ballester. Gele kaarten: Dahmane (fout), Ciman (spelbederf), Alcaraz (fout), Chantry (fout), Jaycee (fout).

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL