Cercle wint op een diefje

Voor Roeselare en Cercle Brugge stond er gisteravond niet zo veel op het spel, maar toch kregen de toeschouwers een genietbare en spannende wedstrijd voorgeschoteld. Vooral na de hervatting ging het spektakelgehalte crescendo en dat leverde Cercle in extremis nog de drie punten op.

wverhaert

Eventuele scouts kwamen gisteren alvast niet aan hun trekken op Schiervelde want zowel van Wijk als De Boeck hielden heel wat sterkhouders op de bank. Geen Perisic, Mac Donald, Van Loo, Provoost en Tanghe bij de thuisploeg, Cercle zonder De Smet en Buffel aan de aftrap.

In het eerste wedstrijdhalfuur waren de gevaarlijke acties bijzonder schaars: een kopbal van Foley ging via de vingertoppen van Sierens over en Iachtchouck besloot van dichtbij in het zijnet.

Barragist Roeselare toonde zich in het derde kwartier alvast bijzonder efficiënt want bij de tweede echte aanval was het bingo. Eerst werd een penaltyfout op Goossens onbestraft gelaten maar enkele minuten later verstuurde Benjelloun een prima voorzet en Ouattara schoof beheerst de bal tegen de touwen.

Boi

Cercle kwam met meer inspiratie uit de kleedkamer en Iachtchouck en Nyoni zetten onmiddellijk Sierens aan het werk. De Boeck wilde niet met een nederlaag het seizoen afsluiten en dropte De Smet en Buffel op het veld. Op een tegenstoot van Roeselare ontsnapte groen-zwart aan de 2-0 toen Ouattara een listig balletje van Benjelloun nipt naast stifte.

Een vluchtschot van Nyoni belandde in de armen van Sierens maar op een juweeltje van Boi, die een voorzet in één tijd op de slof nam, had de Roeselaarse goalie helemaal geen verhaal. Beide teams wilden zich niet verzoenen met een puntendeling en gingen nog geestdriftig op zoek naar de winnende treffer.

Dissa kreeg de bal niet over de lijn toen doelman Coppens een pegel van Perisic onvoldoende onder controle kreeg. Maar de winnende treffer viel aan de overzijde toen Gombami de 1-2 tegen de netten trapte.

PB

Scheidsrechter: Flament. Toeschouwers: 5.262. SV ROESELARE: Sierens, Goossens, Mirvic, Oliseh (78' Provoost), Hyghebaert, Van Handenhoven, Dembélé (90' Thompson), Ouattara, ten Heuvel (73' Perisic), Dissa, Benjelloun. CERCLE BRUGGE: Coppens, Portier, Viane, Gjuzelov, Nyoni, Gombami (90' Vandenbussche), Boi, Serebrennikov (54' De Smet), Foley (61' Buffel), Sergeant, Iachtchouck. Doelpunten: 39' Ouattara 1-0, 77' Boi 1-1, 89' Gombami 1-2. Gele kaarten: Serebrennikov (fout), Portier (fout), Van Handenhove (fout), Dembélé (protest), Perisic (fout).

MEER OVER Roeselare

MEER OVER VOETBAL