Dender moet naar eindronde

Dender moet na een flauwe match tegen Charleroi en de verrassende winst van Kortrijk bij Westerlo aan de slag in de nacompetitie. Thereau en Habibou zorgden voor de verdiende winst voor de bezoekers.

wverhaert

Dender nam onmiddellijk het initiatief. Destorme ging op karakter door het centrum van de verdediging, maar oude rot Defays kon met een perfecte tackle een doelpunt voorkomen. Ook Smajic wilde niet onderdoen en strooide met listige doorsteekballetjes. Zijn teamgenoten wisten er zich echter geen raad mee.

Op de eerste kans voor Charleroi was het wachten tot het kwartier: Mujangi-Bia maakte knap ruimte voor zichzelf, maar trapte daarna de bal hoog in de tribune.

Thereau

De thuisploeg probeerde de druk op de ketel te houden, maar de Boskamp Boys verloren stilletjes aan de greep op de wedstrijd. Charleroi rook zijn kans en dwong enkele kansjes af: Mujangi-Bia vlamde eerst op de vuisten van Berthelin en een vlam van Camus ging net naast.

Even later was het toch raak: een prachtige diepe bal van Mujangi-Bia en de mooi vrijgelopen Thereau prikte de 0-1 voorbij Berthelin. Dender was van slag en de voorsprong voor concurrent Kortrijk gaf Boskamp veel mentaal oplapwerk tijdens de rust.

De Nederlander bracht met Wittesaele en Sylla extra aanvallende impulsen en Charleroi beleefde een lastig kwartiertje. Sylla verloor alleen voor doel eerst nog stuntelig de bal, maar Saintini (op de knieën van Laquait) en Wittesaele (op de lat) waren dicht bij de gelijkmaker. Habibou en Mujangi-Bia lieten even later de 0-2 liggen.

Charleroi gaf niet af: Berthelin moest de meubelen redden op een poging van Habibou. Het was slechts uitstel, want Habibou verzilverde even later een voorzet van Mujangi-Bia. Van Den Eede scoorde nog tegen, maar dat was enkel voer voor de statistieken.

LVdB

Scheidsrechter: Laurent Colemonts. Toeschouwers: 5389. DENDER: Berthelin, Deflandre, Neva, De Petter, Lazarevski, Saintini, Smajic, Zukanovic, Ramzi, Destorme, Aganovic. CHARLEROI: Laquait, Defays, Chakouri, Kere, Camus, Lella, Mboyo, Gregoire, Chakouri, Oulmers, Thereau. Gele kaarten: Camus, Lazarevski, Deflandre. Doelpunten: 35' Thereau 0-1, 84' Habibou 0-2, 91' Van Den Eede 1-2. Vervangingen: 46' Ramzi door Wittesaele, Aganovic door Sylla, Chakouri door Orlando en Mboyo door Habibou, 62' Lazarevski door Van Den Eede.

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL