Kortrijk klopt Westerlo met 3-1

Kortrijk voetbalt ook volgend seizoen in eerste klasse. Door het puntenverlies van Dender en de winst in Westerlo verzekerden de Westvlamingen zich van de veertiende stek in het eindklassement. Westerlo finisht als zesde en krijgt een troostprijs, vermits Ruiz als topscorer de Gouden Stier veroverde.

wverhaert

De thuisploeg, met Scheelen in de basis voor de geblesseerde Farssi domineerde in de beginfase, maar kon alleen dreigen met een kopbal van Ruiz die door Van Hout werd gepakt. Even voor het halfuur stak Kortrijk voor het eerst de neus aan het venster en mocht meteen juichen.

Terwijl Vanaudenaerde naast het veld een hoofdwonde liet verzorgen, zwiepte Bakx een vrije trap tot bij Hempte die De Winter met een gekruist schot te grazen nam.

Westerlo kwam op slag van rust dicht bij de gelijkmaker toen een afgeblokte vrije trap van Scheelen in de voeten van de vrijstaande Delen dwarrelde, maar Van Hout pakte het zwakke schot van de linksback.

Ruiz

Trainer Ceulemans greep tijdens de pauze in door de teleurstellenden Odita en Zelenka te vervangen door Dekelver en Sarki. Met succes want de thuisploeg slaagde erin om meer druk op de ketel te zetten.

De verdiende gelijkmaker volgde op het uur toen een vrije trap van Scheelen via Corstjens bij Ruiz belandde die met een omhaal zijn zeventiende goal van het seizoen tegen de netten trapte.

Barbosa

Lang duurde de vreugde niet in het thuiskamp, want een minuut later dribbelde La Haye zich vrij en schoof de bal tot aan de tweede paal waar Barbosa klaar stond om af te werken. Een ontketend Kortrijk bleef De Winter onder druk zetten.

Nadat Vanaudenaerde een derde tegendoelpunt had voorkomen door een kopbal van Bakx van de doellijn te keren, liet Kouyate met een vluchtschot De Winter kansloos.

Scheidsrechter: Allaerts. WESTERLO: De Winter, Vanaudenaerde, Corstjens, Van Kerckhoven, Delen, Van Hout, Zelenka, Van Imschoot, Scheelen, Odita, Ruiz. KORTRIJK: Van Hout, La Haye, Verbrugghe, De Ly, Hempte, De Beule, Kums, Kouyate, Bakx, Ebou, Barbosa. Toeschouwers: 5.000. Doelpunten: 27’ Hempte 0-1, 59’ Ruiz 1-1, 60’ Barbosa 1-2, 70’ Kouyate 1-3. Vervangingen: 46’ Odita en Zelenka door Dekelver en Sarki, 72’ La Haye door Fontenette, 77’ Bakx door Claeys, 79’ Van Hout door Ceesay, 89' De Beule door Belhocine. Gele kaarten: Verbrugghe (fout), Corstjens (fout), Delen (fout).

BO

MEER OVER Kortrijk

MEER OVER VOETBAL