Bolat houdt Standard in titelrace

Een uiterst efficiënt Standard haalde in Gent wat het nodig had. Via een gevleide zege mag het in twee testwedstrijden met Anderlecht uitmaken wie de nieuwe kampioen wordt. AA Gent had bijna doorlopend veldoverwicht maar kon daar weinig kansen uit puren. In blessuretijd kon Ruiz zelfs geen gebruik maken van een strafschop om alsnog een puntje in Gent te houden.

wverhaert

Beide teams kwamen quasi au grand complet aan de aftrap. Standard kon enkel op de geschorste Marcos geen beroep doen. AA Gent miste de geblesseerden Thijs, Myrie en Rosales. Preud'homme koos opnieuw voor Grondin als rechtsback zodat Hanstveit naar de bank verwezen werd en Thompson terug in de basis kwam. Bölöni plaatste Sarr opnieuw op de bank zodat Mangala in de basis kwam.

Ruiz kreeg nog zijn trofee als meest verdienstelijke Buffalo van het seizoen en Alexandros Kaklamanos, de ex-spits van zowel AA Gent als Standard, mocht ook nog eens op het gras van het Ottenstadion de supporters begroeten.

Gumienny

Aan spankracht geen gebrek maar naar echt doelgevaar was het zoeken. AA Gent kwam nog het dichtst bij een doelpunt toen Bolat zich moest strekken om een kopstoot van Ljubijankic uit zijn doel te houden. Ruiz kopte nog een voorzet van Leye over en trapte een vrijschop naast. Standard was enkel gevaarlijk toen Dalmat kon voorzetten na mistasten van Thompson. Wils bracht echter redding.

Dan kwam Gumienny op het voorplan. Drie gele kaarten voor protest waarvan vooral die voor Ljubijankic echt een lachertje was. Een vuistslag van Mbokani aan Duarte eerder in de wedstrijd bleef echter onbestraft. Standard mocht net voor de rust helemaal blij zijn toen Gumienny een aangeschoten bal op Grondin met een strafschop sanctioneerde.

Geen kinderlijk gedoe bij Standard deze keer. Witsel benutte de kans: 0-1. Niet echt verdiend qua spelbeeld want het was eerder AA Gent dat probeerde kansen bijeen te spelen.

Bolat

Na de rust dacht Standard vooral aan verdedigen. Zelfs Mbokani en Jovanovic waren nu diep op de eigen helft te vinden. Maar echte kansen leverde dit niet op. Bolat moest zich wel reppen op een schicht van Thompson. Preud'homme had toen al de onzichtbare Leye gewisseld voor Custovic. Toen had Jovanovic wel al de kans gemist om de wedstrijd helemaal op slot te doen. Hij schoof een voorzet van uitblinker Dalmat naast.

Preud'homme zet alles op alles door achterin met drie man te spelen. Meer dan een kopstoot van Suler net naast, bracht het niet op. Standard kreeg nu heel veel ruimte maar Mbokani liet een opgelegde kans liggen. Bolat ontpopte zich in het slot nog tot wedstrijdwinnaar door een strafschop van Ruiz - na een fout van Onyewu op Maric - te stoppen.

Toeschouwers: 12.888. Scheidsrechter: Gumienny. AA GENT: Jorgacevic - Grondin, Wils, Suler, Thompson - Duarte, Smolders - Leye, Maric, Ruiz - Ljubijankic. STANDARD: Bolat - Mangala, Onyewu, Mikulic, Mulemo - Dalmat, Defour, Nicaise, Witsel - Jovanovic, Mbokani. Doelpunten: 45 + 3' Witsel uit strafschop 0-1. Vervangingen: 60' Leye door Custovic, 71' Duarte door Azofeifa, 75' Nicaise door De Camargo, 80' Grondin door El Ghanassy, 83' Dalmat door Goreux. Gele kaarten: Jovanovic (protest), Mbokani (protest), Ljubijankic (protest), Mulemo (fout), Mangala (fout), Thompson (fout).

Pierre Hellebaut

MEER OVER Gent

MEER OVER VOETBAL