Opnieuw kennis van Mechelaar besmet met Mexicaanse griep

Het Interministerieel Commissariaat Influenza bevestigt een vijfde geval van Mexicaanse griep in ons land. Ook deze persoon behoorde tot de kennissenkring van de drie jongeren uit het Mechelse die gisteren en eergisteren opgenomen werden in het Sint-Pietersziekenhuis met A/H1N1.

wverhaert

Vrijdagavond begon de patiënt symptomen van de griep te vertonen. Er werd beslist tot isolatie in het plaatselijke ziekenhuis en het starten van een behandeling met antivirale middelen.

De Gezondheidsinspecteur van de Vlaamse Gemeenschap en de behandelende geneesheer beslisten volgens de procedure om een staal af te nemen voor analyse door het labo. De resultaten hiervan kwamen deze namiddag positief terug, waarop de patiënt werd overgebracht naar het Sint-Pietersziekenhuis voor verdere opvolging.

Het Interministerieel Commissariaat Influenza bevestigt dat er vandaag een bijkomend geval van Mexicaanse griep ontdekt werd. Dat gebeurde nadat er 12 analyses uitgevoerd werden door het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid. De overige 11 gevallen testten negatief.

MEER OVER Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio