Opnieuw twee Amerikanen gestorven aan Mexicaanse griep

In de Verenigde Staten zijn opnieuw 2 mensen gestorven aan de Mexicaanse griep. Hierdoor zijn er al 5 dodelijke slachtoffers in het land gevallen. Zo'n 5.000 mensen zijn nog steeds besmet met het virus. In Japan is de eerste besmetting opgedoken.

jlenaerts

De slachtoffers woonden in de staten Arizona en Texas. Minstens een van hen had al een slechte gezondheid. Tot nu toe zijn enkel de staten West Virginia, Mississippi, Wyoming en Alaska bespaard gebleven.

In New York is een leerkracht besmet met het virus. Hij verkeert nog steeds in kritieke toestand. In een week zijn er zes scholen gesloten omdat enkele kinderen symptomen van het griepvirus vertoonden.

Toerisme

Ondertussen is de ziekte ook opgedoken in Japan. Een scholier uit Kobe is besmet met de Mexicaanse griep, maar is nochtans niet in het buitenland geweest.

In China heeft het griepvirus dan weer ernstige gevolgen voor de toeristische sector. "Het aantal reizen naar Honkong is met 80 procent gedaald. Voor de andere bestemmingen is de daling zo schokkend dat ik liever geen schatting doe", bekende een reisagent.