"We verdienen allebei de titel"

In de opbouw naar het weekend van alles of niets probeerde Laszlo Bölöni, trainer van Standard, nog wat druk bij Anderlecht te leggen.

kscherpenberg

Al beseft ook hij dat Standard zonder overwinning een tiende landstitel waarschijnlijk op zijn buik kan schrijven. Dat brengt wat stress met zich mee daar is ook Bölöni niet immuun voor.

De Camargo

“Eerst en vooral is er positief nieuws over Igor. Hij speelde dinsdag 75 minuten met de beloften en was volgens beloftencoach José Jeunechamps erg gretig. Hij speelde een uur goed mee, kreeg dan een dipje en kwam naar de kant met wat schouderpijn. Ook al staat hij vijf tot zes weken aan de kant, hij moet het minstens één helft kunnen volhouden op het hoogste niveau. Ik weet niet of hij kan starten, maar ik ben optimistisch.”

Defour kloeg na de wedstrijd tegen Club Brugge dat ze op het middenveld in ondertal waren. De kapitein van de Rouches denkt dat ze voor de match in Gent best teruggrijpen naar de oude, vertrouwde 4-5-1-opstelling mét De Camargo. “Ik moet toegeven dat we daar van de week over gediscussieerd hebben. Als ik slechts één spits opstel, dan zijn mijn aanvallers aan het janken, als ik maar met twee middenvelders aan de wedstrijd begin, dan zijn het zij die klagen. Ik zal hoe dan ook iemand moeten ontgoochelen.”

Dieumerci Mbokani greep eerst naast de Gouden en de Ebbenhouten schoen en moet het nu ook afleggen tegen Boussoufa als Profvoetballer van het jaar. Spelen zo’n dingen mee in het achterhoofd?

Champions League

“Gouden schoen of Ebbenhouten schoen, mij interesseert dat allemaal niet. Ik feleciteer de winnaar maar wat stelt het eigenlijk allemaal voor? Onze match tegen Gent is veel belangrijker. Ik hoor trouwens dat er veel meer gesproken wordt over de partij Gent - Standard maar de match Genk - Anderlecht moet toch ook nog gespeeld worden of niet soms? Ariël Jacobs heeft gelijk als hij zegt dat beide teams de titel verdienen."

"We moeten rustig blijven. Of het nu kwalificatie voor de Champions League wordt of de titel. We gaan het maximum doen om een tweede titel op rij te pakken, maar mirakels bestaan niet.”

StJo

MEER OVER Anderlecht

MEER OVER VOETBAL