Het weer voor zaterdag 16 mei

Vandaag blijft het op de meeste plaatsen droog. Voormiddag krijgen we in Limburg veel zonneschijn. Vanmiddag verschijnt er meer bewolking voor en namiddag kunnen er verspreid enkele lichtje buitjes vallen. De zon zal zich echter toch ook nog regelmatig laten zien tussendoor. De temperaturen zijn normaal voor de tijd van het jaar en liggen namiddag rond 18 of 19°C. Er waait wel een matige wind vanuit het zuiden.

rweytjens_fr

Vannacht gaat het een hele poos regenen.

Zondagochtend verlaat deze regenzone onze provincie via het oosten. Daarna krijgen we een afwisseling van zon en wolkenvelden en blijft het waarschijnlijk droog tot de avond. Goed nieuws dus voor de vele communiefeesten en andere evenementen. De maxima liggen ergens rond 18 of 19°C en er waait nog steeds een matige zuidenwind. Bovenstaande verwachting is gebaseerd op het Amerikaanse en Europese weermodel. Het Britse weermodel voorziet momenteel nog steeds meer nattigheid verspreid door de dag. Ik geef deze oplossing echter minder kans op slagen maar het lijkt me toch beter om er rekening mee te houden indien u buitenactiviteiten heeft gepland...

Maandag blijft de kans op enkele buien bestaan maar op verschillende plaatsen zal het ook gewoon droog blijven bij een afwisseling van wolken en opklaringen. De maxima liggen dan weer tussen 18 en 19°C. De wind zal wel wat aanwakkeren uit zuidwestelijke richting.

Dinsdag blijft het op de meeste plaatsen droog met afwisselend zonneschijn en wolkenvelden. De maxima kunnen al wat hoger uitkomen tot zo'n 20 of 21°C.

Vanaf woensdag gaan de temperaturen verder naar omhoog met maxima tussen 22 en 24°C. De onweersdreiging neemt dan wel weer toe maar het grootste deel van de tijd blijft het droog met vaak zonneschijn.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen