Freya Van den Bossche bedreigd door onbekenden

Freya Van den Bossche (sp.a) wordt bedreigd. Eerder deze week werd haar campagnewagen in brand gestoken, nu wordt de politica ook thuis lastiggevallen.

jlenaerts

In de nacht van donderdag op vrijdag werd het huis van Van den Bossche beklad door onbekenden. Die gooiden verfbommen naar de woning en de verkiezingsborden in haar tuin. De auto van haar vriend, Willem Wallyn, stond op de oprit geparkeerd en werd besmeurd met verf.

Persoonlijk

Eerder deze week werd haar campagnewagen vlak bij het Gentse partijhoofdkwartier in brand gestoken. Van den Bossche wist niet of het tegen haar persoonlijk gericht was, maar dat is nu wel duidelijk. Ook de politie neemt de zaak ernstig.

"Je moet geen politieheld zijn om de link te zien. Na de brandaanslag had ik de politie al gevraagd om alles in het werk te stellen dat de daders werden gevat. Nu heb ik naar de procureur gebeld. Ik heb hem gevraagd maatregelen te nemen om te verhinderen dat dit soort onnozelheden nog gebeuren", zei Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a).

Aanslag

Over de daders is voorlopig nog niets bekend, maar volgens Termont is het een politiek geïnspireerde actie: "Dit is een politieke aanslag. Het is schandalig dat sommige mensen het blijkbaar nodig vinden om politici te belagen in hun privésfeer."

In het belang van het onderzoek geven politie, parket en Freya Van den Bossche zelf geen commentaar op de bedreiging.