Koningin Fabiola met de dood bedreigd

"Op 21 juli zullen wij koningin Fabiola met een kruisboog doodschieten." Dat zei de onbekende organisatie O.E.D.H. Flandres in een brief. De terreurcel is de dreigbrief aan het onderzoeken.

jlenaerts

De brief is in het Frans opgesteld en staat vol taalfouten. Ze werd vermoedelijk met een elektrische tikmachine opgesteld. Op de envelop werd een oude postzegel van 5 centiem uit de vorige eeuw aangebracht.

Vingerafdrukken

De terrorismecel van de federale politie heeft de brief momenteel in bezit. Het Coördinatieorgaan voor de Analyse van de Dreiging (OCAM) is ook op de hoogte gebracht. Er zijn vingerafdrukken gevonden op de brief, die momenteel nog worden onderzocht.

In de brief staat te lezen dat koningin Fabiola een onwaardige koningin van België is. Volgens de organisatie heeft ze "koning Boudewijn in Spanje vergiftigd omdat hij met dictator Tito een liefdesrelatie heeft gehad in diens wijnkelder in Belgrado, waar wij foto's van hebben". De schrijver eindigt zijn brief met "Een schot met een kruisboog zal een einde maken aan dit uitschot, het zal afvuurd worden vanuit het park tijdens het defilé van 21/7/2009".

Minister van Binnenlandse Zaken Guido De Padt zal eventuele maatregelen nemen na het onderzoek van de politie. "We moeten zo'n bedreigingen altijd ernstig nemen. Is het een fantast of is het meer dan dat? Daarom onderzoekt de politie het nu, indien nodig zal ik meer veiligheidsmaatregelen treffen voor 21 juli", aldus De Padt.