1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Hooiktse jazzbelofte is klaar voor het grote werk

De 21-jarige saxofonist Marjan Van Rompay uit Koningshooikt (Lier) heeft haar eerste grote optreden te pakken. Ze speelt met haar kwartet namelijk op zaterdag 23 mei op The Hague Jazz.

cvanrompaey_fr

Marjan was nog maar tien toen ze zich inschreef in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Lier. "Ik zou gitaar leren spelen, gewoonweg omdat mij moeder een akoestische gitaar had. Maar toen ik in de academie iemand saxofoon hoorde spelen, wist ik meteen dat dat mijn muziekinstrument zou worden. Het geluid dat er uitkwam, maakte een zeer grote indruk op mij", vertelt Marjan.

"Ik ben altijd in de Lierse academie les blijven volgen, tot ik op achttienjarige leeftijd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag ben gaan studeren. Daar zit ik nu in mijn derde jaar. Nog drie jaar en dan behaal ik mijn mastersdiploma. Het is in dat conservatorium dat ik vorig jaar mijn eigen kwartet begonnen ben, samen met een andere Belg, een Nederlander en een Luxemburger. Sindsdien treden we geregeld op in kroegen en clubs."

Regelrechte sensatie

"Een demo van ons hebben we aan de organisator van The Hague Jazz bezorgd en tot mijn grote vreugde werden we geselecteerd. Dat beschouw ik als een zeer grote eer, maar ook een enorme kans, een belangrijk moment om naar toe te werken. Ik hoop dat er andere optredens uit voortvloeien, want daar doe je het tenslotte allemaal voor: zoveel mogelijk samen spelen", zegt Marjan. Het Nederlandse jazzfestival kondigt Marjan alvast aan als een regelrechte sensatie.

Marjan hoopt na het conservatorium met haar Marjan Van Rompay Group een eerste cd op te nemen. Verder vermoedt ze dat ze ook zal gaan lesgeven. "Liefst in de academie van Lier", laat ze zich ontvallen.

De Marjan Van Rompay Group treedt op op 23 mei om 22.30 uur op het GEM-stage.

www.myspace.com/marjanvanrompay

www.thehaguejazz.com

CHRIS VAN ROMPAEYMEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio