Stad neemt KTA-sporthal zestig jaar in erfpacht

De stad Lier gaat de sporthal van het Koninklijk Technisch Atheneum aan de Predikherenlaan voor zestig jaar in erfpacht nemen. Dat is goed nieuws voor heel wat verenigingen.

cvanrompaey_fr

"Er bestaat al een drietal jaar een goede samenwerking tussen het KTA en de stad", zegt schepen voor Sport Freddy Callaerts (Lier Leeft). "De stedelijke sportdienst huurt de sportinfrastructuur van de school en stelt deze verder ter beschikking aan de sportverenigingen. De sporthal is zo ondertussen de thuishaven van een vijftiental sportverenigingen. Zaalvoetbal, volleybal en basket zijn de meest beoefende sporten in de benedenzaal. In de ruime turnzaal op de eerste verdieping zijn vooral de gevechtsportverenigingen actief."

"We willen deze overeenkomst voor een langere termijn garanderen door de sporthal voor de volgende zestig jaar in erfpacht te nemen en de zalen volledig zelf te onderhouden en te beheren. De stad zorgt op korte termijn voor een volledige renovatie van de kleedkamers. Naast de sporthal willen we bovendien een vijfde locatie voor buitenschoolse kinderopvang realiseren", licht de schepen de plannen verder toe.

Extra tennisvelden

"Nu al gaan we zowat drie vijfde van de KTA-gronden voor 33 jaar in erfpacht nemen. De tennisclubs TC Lierse en TC Lyra zijn kandidaat om naar deze terreinen te verhuizen. De stad is momenteel in onderhandelingen met beide verenigingen. De site van het KTA heeft alleszins de mogelijkheden om uit te groeien tot een volwaardig sportcentrum in het hart van de stad", voorspelt Freddy Callaerts.

De overeenkomst, die maandag aan de gemeenteraad ter goedkeuring wordt voorgelegd, brengt het KTA 550.000 euro op. Daarmee zet de school binnen de vier jaar achter de werkhuizen een nieuwbouw ter vervanging van de houten paviljoenen.

CHRIS VAN ROMPAEYMEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio