OCMW Brussel dagvaardt ministers Turtelboom en Arena

Het OCMW van Brussel dagvaart de federale ministers Annemie Turtelboom (Open Vld) en Marie Arena (PS). Het OCMW houdt vooral Turtelboom verantwoordelijk voor de malaise van het asielbeleid en weigert daarom principieel om sans-papiers te steunen.

jrosquin

OCMW-raadsman Serge Wahis deelde dat donderdag mee op de arbeidsrechtbank van Brussel, waar het OCMW van Brussel en Fedasil, die belast is met de opvang van asielzoekers, gedagvaard werden door de vzw Kinderen Zonder Papieren.

Die vzw stelt het OCMW en Fedasil er voor verantwoordelijk dat enkele illegale gezinnen met kinderen al een tijdje op straat slapen. Fedasil stelt dat er een tekort aan slaapplaatsen is. Het OCMW legt de verantwoordelijkheid bij minister van Migratie en Asielbeleid Turtelboom.

Snelle oplossing

Zolang er voor de regularisatiedossiers geen oplossing wordt gevonden en asielvragen niet op een redelijke termijn behandeld worden weigert het OCMW Brussel elke medewerking.

Het OCMW dagvaart ook minister van Asielopvang Arena. Het OCMW moet Fedasil immers vergoeden voor de opvang van asielzoekers en dat geld moet komen van Arena.

De zitting gaat verder op 25 mei. De rechter legde Fedasil nu echter al de verplichting op om de vijf families die nu op straat leven een 'menswaardige' opvang te geven.

Lees meer over de opvangwet voor asielzoekers op de expertenpagina van John De Wit

Vastgoed

Jobs in de regio