Bert Van Mieghem stelt tentoon met student

Beeldhouwers Bert Van Mieghem en de Antwerpse student Alex Croes brengen kunst over de generaties heen.

Beeldhouwer Bert Van Mieghem woont en werkt in het kleine gehucht Smoutpot op de grens van Melsele en Zwijndrecht. Hij werkte samen met de bijna dertig jaar jongere student Alex Croes aan een tentoonstelling in Antwerpen. Alex Croes werkt momenteel zijn derde jaar beeldhouwen af aan de Kunstacademie in Antwerpen.

Oud-leerling

“Alex is een oud-leerling van mij op het Maris Stella Instituut in Oostmalle”, verklaart Bert Van Mieghem. “Ik zie hem evenwel nog regelmatig. Het idee om een gezamenlijke tentoonstelling te organiseren, is langzaamaan gegroeid”.

Ondanks het grote leeftijdsverschil werken beide kunstenaars volgens hetzelfde principe waarbij klei tot een beeld wordt geboetseerd en nadien eventueel wordt gebakken.

Lange neuzen

De beelden van Bert Van Mieghem blijven vooral in klei bestaan waarbij lange neuzen en vreemde kronkels zijn aparte stijl typeren. “Op de tentoonstelling zijn ook enkele exemplaren te zien die gegoten zijn in brons”, verklapt hij.

“Alex brengt op zijn beurt veel meer variatie in zijn materiaal”, geeft Bert Van Mieghem nog mee.

Desinfecta Croes

De tentoonstelling van de twee heren vindt plaats in het magazijn van het bedrijf Desinfecta Croes in Antwerpen, dat meteen voor de allereerste keer toegankelijk is voor publiek. Je kan nog van de tentoonstelling komen proeven op zaterdagen 16 en 23 mei en op zondagen 17 en 24 mei, telkens van 14 tot 18u.

DMa

Desinfecta Croes, Edward Pécherstraat 17-19 in Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners