Nederlandse Evangelische Omroep vervloekt bekroning Verhulst

Nederlandse Evangelische Omroep vervloekt bekroning Verhulst

Nederlandse Evangelische Omroep vervloekt bekroning Verhulst

Print
Voor de Nederlandse Evangelische Omroep (EO) was het aangenamer geweest als een andere schrijver dan Dimitri Verhulst de Libris Literatuurprijs had gewonnen. De EO-presentatoren hebben moeite met de titel 'Godverdomse dagen op een godverdomse bol'.

De vrome EO heeft al oplossingen voor het probleem in gedachten. "Die titel is voor ons inderdaad niet voor de hand liggend", vertelde een woordvoerder van de omroep aan de Nederlandse regionale krant De Gooi en Eemlander.

Gevoelige achterban

"Ik vermoed dat onze presentatoren zich in allerlei bochten zullen wringen om de titel van Verhulsts boek niet onomwonden te hoeven uitspreken. Dat zou namelijk wel eens slecht kunnen vallen bij onze gevoelige achterban."

De woordvoerder verzekert evenwel dat de EO het boek niet zal negeren. "Wij zullen dit probleem zo ontspannen en correct mogelijk behandelen. Het winnende boek weren, zou eveneens verkeerd zijn."

Eerder hadden al een aantal Nederlandse boekhandelaars 'Godverdomse dagen op een godverdomse bol' uit de winkelrekken gehaald vanwege de vloek in de titel.

'Sadistische universum'

Vreemd genoeg was het ongenuanceerde taalgebruik voor de jury zowat de voornaamste reden om Dimitri Verhulst de Libris Literatuurprijs toe te kennen.

Zij roemden het 'sadistische universum' van de schrijver, "waar de Grote Drie niet de Nederlandse schrijvers Hermans, Reve & Mulisch zijn, maar wel ratten, kakkerlakken en pissebedden".

KNu

.

Nu in het nieuws