Ouders bekijken schoolrapport online

Ouders bekijken schoolrapport online

Ouders bekijken schoolrapport online

Print
Westerlo - De athenea van het gemeenschapsonderwijs in het arrondissement Turnhout starten volgend schooljaar met digitale puntenboekjes. Leerlingen en ouders kunnen de resultaten van toetsen en rapporten online raadplegen. Atheneum De Beeltjens in Westerlo test het project dit schooljaar.

Verschillende mensen gaven uitleg of reageerden tegenover Gazet van Antwerpen. De commentaren zijn alleen maar positief:

"Transparante communicatie"

Saskia Michielsen coördineert de proefprojecten binnen Scholengroep Kempen. Het werken met digitaal schoolplatform Smartschool schept de mogelijkheid om de resultaten van toetsen en rapporten via het internet bij ouders en leerlingen te krijgen.

“Transparante communicatie met de ouders moet een standaard worden. De digitale puntenboekjes zorgen voor snelle en doelgerichte communicatie. Het schept de mogelijkheid voor ouders om de resultaten van hun kind beter op te volgen.”

"Iedereen vragende partij"

Atheneum De Beeltjens in Westerlo test het systeem dit schooljaar uit. “Iedereen was vragende partij”, zegt directeur Geert Wils. “Leerkrachten kunnen sneller communiceren. Ouders en leerlingen zijn meteen op de hoogte van de resultaten. We testten het systeem alleen bij ouders van nieuwe leerlingen."

"Iedereen kreeg enkele maanden de tijd om alles onder de knie te krijgen. Het digitaal puntenboekje werkt vlot en de resultaten zijn positief. We denken er nu aan om ook met een digitale agenda te werken.”

"Het wekt interesse"

Chloé D’ Joos (16) volgt bioesthetiek aan atheneum De Beeltjens. Ouders die meteen een digitaal puntenboekje kunnen inkijken, schrikken haar niet af. “Ik vind het zelfs erg leuk dat onze punten nu zeer snel online te vinden zijn. Het maakt dat je constant met de resultaten bezig bent. Het systeem werkt ook met leuke grafieken. Zo zie je meteen of je vooruitgang boekt.”

Maïte Croux (13) van het eerste jaar sport ziet nog een ander voordeel. “Je moet de leerkracht niet altijd om je punten vragen.”

"Kort op de bal"

Philippe Marchal uit Herentals schreef dit schooljaar zijn zoon Lander (13) in De Beeltjens in. Hij is in de wolken met het digitaal puntenboekje. “Wij spelen als ouder nu erg kort op de bal. Het systeem is klaar, duidelijk en ordelijk."

"De leerkracht geeft bij de punten ook heldere berichten mee. Wij kunnen met hem communiceren zonder hem lastig te vallen. Hij ziet onze berichten als hij tijd vindt om het systeem te openen.”

Willy VAN DEN BERGH

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio