Sympathisanten organiseren benefiet voor Evi

Sympathisanten organiseren benefiet voor Evi

Sympathisanten organiseren benefiet voor Evi

Print
Vosselaar - Vorig jaar raakte de 17 jarige Evi zwaar verbrand door een gasontploffing van een barbecue. Evi heeft maanden moeten vechten voor haar leven. Ondertussen is ze aan beterhand maar de medische kosten lopen hoog op. Daarom organiseren collega's van rusthuis Hof Ter Dennen, buren en vrienden een benefiet voor Evi.

Rusthuisdirecteur legt uit waarom de benefiet nodig is. "“Een drukpak voor Evi kost minstens 2.500 euro en gaat maar een halfjaar mee. De mutualiteiten betalen echter maar één pak per jaar terug.”

Zware brandwonden

Evi weet nog heel goed hoe het ongeluk gebeurde. "Het vuur van de barbecue ging uit. Dus namen we wat sproeivloeistof. Maar daar was plots die steekvlam." Die verwondde vader Karel Brosius (51) en zijn dochter. De verwondingen bij gemeentearbeider Karel vielen nog mee, maar Evi raakte over bijna heel haar lichaam verbrand. Haar leven hing een tijd aan een zijden draadje.

Gelukkig ging het na een paar maanden de goede richting uit. Een halfjaar na het ongeval mocht ze het ziekenhuis verlaten, maar de revalidatie duurt nog lang.

Drukpak

Bijna een jaar na het incident herstelt Evi nog altijd van haar verwondingen. “In mijn aangezicht ben ik gelukkig minimaal verbrand. Vooral vanaf mijn jukbeenderen liep ik brandwonden op. De dokters hebben huid getransplanteerd van enkele plaatsen op mijn benen die niet waren verbrand."

"Ik draag een drukpak vanaf mijn hals tot aan mijn hielen. Elke maand moet ik naar het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen om mijn wonden te laten verzorgen. De pijn die ik nu nog heb, valt wel mee.”

Schoonheidsspecialiste

De scholier probeert haar leven van voor het ongeval zoveel mogelijk opnieuw op te pikken, al moet ze het nog rustig aan doen. “Ik ga intussen al een zestal weken naar school. Ik volg een opleiding voor schoonheidsspecialiste in het Heilig Graf in Turnhout."

"Ik moest wel mijn vijfde middelbaar opnieuw doen. Maar dat valt best mee. Iedereen doet heel goed zijn best om met mijn toestand rekening te houden.”

Bart VAN DEN LANGHENBERGH

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio