"De Jules Moretuslei moet weer aantrekkelijk worden"

Wilrijk - Het districtsbestuur is van plan om inspanningen te leveren die van de Jules Moretuslei weer een aantrekkelijke winkelstraat moeten maken.

De Jules Moretuslei was ooit hét winkelhart van Wilrijk. In de schaduw van de hoge bomen floreerden winkels en cafés, vond jaarlijks een braderij plaats en was de aankomst van de wielerwedstrijd met de jaarmarkt telkens een sportief en commercieel hoogtepunt.

Sedert het begin van de jaren tachtig is er steeds meer leegstand gekomen, deels als gevolg van de komst van winkelcentrum De Kern en de mooie handelszaken in de Heistraat en op de Bist.De jongste jaren lijkt de Jules Moretuslei uit het dal te klimmen. De straat kreeg meer parkeerstroken en nog deze maand wordt het straatmeubilair vernieuwd.

“We zullen de vele verouderde fietsbeugels vervangen door nieuwe, moderne exemplaren”, zegt de bevoegde schepen Johan Peeters (sp.a). “Ook de papiermanden worden nog voor de zomer vervangen door exemplaren die we in de komende jaren in heel Wilrijk zullen zien opduiken.”

Gedurende de heraanleg van de Bist heeft ook de dinsdagmarkt zijn plaats gevonden in een gedeelte van de Jules Moretuslei.

LL

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio