Olen Zomert met films onder de sterrenhemel

Print
Olen - Voor het zevende jaar op rij organiseren de vzw Keizer Karel en de gemeente Olen gratis openluchtfilms. Tijdens Ciné Leemans 2009, een onderdeel van Olen Zomert, kan u vijf donderdagen op rij onder de blote sterrenhemel genieten van een recente populaire prent.

Naar goede gewoonte zorgden de organisatoren voor een gevarieerd aanbod. Bioscoophits, Vlaamse en bekroonde films wisselen elkaar af in de tuin van villa Leemans.

'Mamma mia!', de feelgoodfilm over de Zweedse popgroep ABBA met Pierce Brosnan en Meryl Streep in de hoofdrollen (foto), mag op 2 juli de aftrap geven. Ook voor 'Loft', de succesvolste Vlaamse productie aller tijden, is een avond gereserveerd (23 juli).

Vlaamse producties

Ciné Leemans biedt nog meer aandacht aan de Vlaamse film. 'Los!' (op 16 juli) en 'Aanrijding in Moscou' (op 9 juli) handelen bovendien over respectievelijk controversiële en herkenbare thema's.

De eerste film gaat over een jonge, progressieve jounalist die zich wil settelen met zijn vriendin. Net op dat moment kruist een knappe asielzoekster zijn pad. In het rauwe melodrama 'Aanrijding in Moscou' leidt een botsing in de Gentse volkswijk Moscou dan weer tot een romantisch verhaal vol humor en tragedie.

In onderstaand filmpje van YouTube kan u de trailer van 'Aanrijding in Moscou' bekijken.

Ontdekking

De minst voor de hand liggende film tijdens Ciné Leemans is 'Vicky Christina Barcelona' (op 30 juli). Voor dit te ontdekken verhaal trok succesregisseur Woody Allen naar Barcelona met een sterrencast.

Juan Antonio (Oscarwinnaar Javier Bardem) gaat een driehoeksverhouding aan met Christina (Scarlett Johansson) en Vicky (Rebecca Hall). Penélope Cruz kruipt in de rol van Maria Elena, de licht onvlambare ex-vriendin.

Gratis

Ciné Leemans is volledig gratis. Het tuinterras is open vanaf 21u met hapjes en drankjes waar de plaatselijke verenigingen voor zorgen. De film zelf start bij het vallen van de duisternis. Het volledige programma vindt u op de website van Olen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio