"Sluit me nu maar op"

Sluit me nu maar op

"Sluit me nu maar op"

Print
Wuustwezel - De ochtend nadat Frank Gijbels (41) zijn vriendin had gewurgd in hun caravan, stond hij gewoon weer achter de toog te werken. Deze week moet hij zich verantwoorden voor het assisenhof.

“Sluit me maar op. Ik heb nu ook geen leven meer”, zei Frank Gijbels toen de politie hem op 8 juli 2007 kwam halen. Hij stond achter de toog van café Het Koetshuis in Gooreind - bij Wuustwezel - toen de politie arriveerde. Hij stapte zelf al op de agenten toe, met uitgestoken armen zodat hij geboeid zou kunnen worden.

De avond ervoor had Frank ruzie gemaakt met zijn vrouw Ingrid Kanen (46). Tot twee uur ’s nachts hadden ze in café Het Koetshuis gezeten, een café vlakbij de camping dat het Nederlandse koppel graag wilde overnemen. Frank wilde nog naar een dancing maar Ingrid zag dat niet zitten. Dronken wandelden ze naar hun stacaravan, waar ze ruzie kregen.

Ze hadden vaker ruzie de laatste maanden en Frank werd steeds agressiever. Hij sloeg Ingrid en kneep in haar keel. “Als je echt van mij af wil, dan doe je maar”, riep Ingrid naar hem. Frank werd nog bozer en bleef knijpen tot ze niet meer reageerde. Hij viel bovenop haar in slaap.

Frank had zijn kleren nog aan toen hij om negen uur ’s morgens wakker werd. Hij vertrok gewoon naar het Koetshuis om te gaan werken. Om half twaalf vroeg hij huilend aan de uitbaters of die niet naar Ingrid wilden gaan kijken. “Ik denk dat ze dood is. Ze voelt zo koud aan.”

Kitty ging kijken en trof Ingrid inderdaad dood aan. Frank werd later opgepakt maar mocht een paar dagen later in het mortuarium nog wel afscheid nemen van Ingrid. In tranen sprak hij haar toe. “Ik heb iets vreselijks gedaan. Ik zal ervoor boeten, mijn leven lang.”

Maaike FLOOR

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio