"Kinderen met reuma stuiten nog op te veel onbegrip"

Zwijndrecht - De werkgroep ‘Jong en Reuma’ kreeg zaterdag in café Machuit een cheque van 2.000 euro overhandigd om reuma bij jongeren bekendheid te geven.

De 24-jarige Jahel Roels uit Zwijndrecht is reumapatiënte en organiseerde in september een benefiet om kinderreuma bekend te maken. “Dankzij de medewerking van vrienden en kennissen kunnen we nu een cheque van 2.000 euro overhandigen aan de werkgroep”, zegt Jahel Roels, “maar mocht ik de ziekte niet hebben, zou niemand van hen geloven dat reuma ook bij kinderen en jongeren voorkomt”.

“In België zijn er meer dan 3.000 reumapatiënten die jonger zijn dan 14 jaar”, verklaart Thanny Bries van de werkgroep. “En daarbuiten krijgen nog teveel kinderen een verkeerde diagnose voorgesteld en stuiten ze veel op onbegrip”.

Daarom zal ‘Jong en Reuma’ het ingezamelde bedrag vooral gebruiken om de communicatie rond dit probleem te versterken. In september houdt de organisatie ook een internationaal congres waarbij jongeren met reuma vanuit de hele wereld naar ons land zullen afzakken.

DiMa

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio