'Kind van het jaar' overlijdt aan kanker

'Kind van het jaar' overlijdt aan kanker

'Kind van het jaar' overlijdt aan kanker

Print
Kontich - Annelies Taveirne uit Kontich, het meisje dat bekend raakte door een inzamelactie voor het Kinderkankerfonds, is overleden.

Bij Annelies werd in februari 2008 een tumor aan het centrale zenuwstelsel gevonden. In juni kon Annelies mee op kamp met de Vlaamse Liga tegen Kanker. Het meisje vond dat ze iets moest terugdoen voor de goede zorgen die ze kreeg.

In september 2008 organiseerde ze een braderij in Schelle. Die bracht uiteindelijk 20.000 euro op voor het Kinderkankerfonds. In december werd Annelies in het vtm-programma 'Trots van Vlaanderen' verkozen tot 'Kind van het jaar'.

Moedige strijd

”Gisterenochtend om halftien is onze prachtige dochter Annelies overleden aan haar slepende ziekte. Na een lange, heel moedige strijd heeft zij de strijd verloren en is ze overleden in haar bedje thuis.”

“Aan allen die haar hebben gekend en iets voor haar hebben betekend, dank voor alles”, lieten de ouders zondag in een mededeling weten. Zaterdag wordt in de Sint- Leonarduskerk in Aartselaar afscheid van Annelies genomen.

BR

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio