Basisschool bouwt feestje voor gloednieuwe sporthal

Basisschool bouwt feestje voor gloednieuwe sporthal

Basisschool bouwt feestje voor gloednieuwe sporthal

Print
Geel - Reden tot feesten was er dit weekeinde in basis- en kleuterschool De Toverboom in Bel (Geel). Daar werd een nagelnieuwe sporthal ingewijd.

Bij De Toverboom begonnen ze aan de bouwplannen na een negatief inspectieverslag over de manke sportinfrastructuur van hun schooltje.

Stef Vanderveken (34) is de fiere directeur van De Toverboom. Hij haast zich erbij te vertellen dat hij alleen de slotfase van het project heeft mogen meemaken, want hij is pas vier maanden geleden in de school aangeland.

Geluidsabsorberende muren

Zowat tien jaar geleden startte de school, samen met het oudercomité, de realisatie van het sporthalproject. Het had heel wat voeten in de aarde, maar het resultaat mag worden gezien. De sporthal – 30 meter op 8 meter- is een pareltje.

Wat meteen opvalt binnenin de hal, is dat je er – ondanks de herrie die een hoop sportende en spelende kinderen maken - heel gewoon een praatje kan maken. Zonder je stem te verheffen. “Daar zorgen onze geluidsabsorberende muren voor”, weet Stef Vanderveken. “Je hebt hier geen nagalm."

Een zegen

Professioneel is ook de veerkrachtige vloer. Die spaart de gewrichten. Volgens de directeur wordt De Toverboom straks een heel sportieve school. “We gaan sport in onze lessen integreren.”

De directie benadrukt dat de sporthal ook een zegen is voor de kleuters. “De bewegingen die de kleuters hier kunnen inoefenen, hebben heel wat invloed op hun leergedrag.”

Ook te huur

De sporthal, die gebouwd is op de plaats waar de school vroeger een tuin had, kostte zeven miljoen euro. De Toverboom wil de sporthal ook te huur aanbieden aan de sportverenigingen in Geel-Bel.

De Toverboom telt 192 leerlingen, verdeeld over zes leerjaren en kleuterklasjes.

HHM

Meer voetbalnieuws