Autofan uit Lichtaart opent rallyshop

Print
Kasterlee - Liefhebbers van auto- en oldtimeronderdelen, kunnen sinds kort ook in Lichtaart (Kasterlee) terecht. Bart Roes opende daar onlangs RSR, wat staat voor Rally Shop Roes.

De 37-jarige autosportfanaat Bart Roes baat de zaak uit pal voor zijn bestaande carrosserie. “We knutselen zelf al jaren aan auto’s en we weten soms hoe moeilijk het is om onderdelen te vinden. Daarom leek het ons een goed idee om een winkel in onderdelen op te starten”, zegt Bart.

"Wachttijden voorkomen"

“Ik denk dat we de enige zijn in de Kempen en vermits de autosport nog leeft in onze regio, ben ik ervan overtuigd dat het zal aanslaan. Als je onderdelen bestelt, moet je daar vaak heel lang op wachten. Daarom proberen wij een stock op te bouwen, zodat we die wachttijd kunnen voorkomen of beperken.”

Rally Shop Roes biedt niet alleen auto-onderdelen aan voor sportwagens en historic cars. Er is ook een ruim assortiment op vlak van persoonlijke kledij. “Dat gaat dan over overalls, handschoenen, schoenen en helmen die bestemd zijn voor de autosport”, legt Bart uit.

Mobiele winkel

“We hebben de bekende merken als Sparco, Sabelt en Eltec die aan alle eisen van de FIA (internationale autosportfederatie, red.) voldoen. Naast onze winkel op de Poederleesteenweg in Lichtaart, hebben we ook een mobiele winkel", vertelt Roes.

"Daarmee trekken we naar het circuit. De sportievelingen kunnen dan meteen bij ons terecht voor allerhande materialen."

Eddy LEYSEN

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio