Ultrawandelaars stunten in Australië

Ultrawandelaars stunten in Australië

Ultrawandelaars stunten in Australië

Print
Geel - Rudy Schoors (44) en Caroline Mestdagh (43) uit Geel baarde opzien door in het Australische Melbourne een wandelwedstrijd van 100 Britse landmijlen te winnen. Het koppel eindigde eerste bij de mannen en de vrouwen in de Australische Centurion. In een Centurion moeten wandelaars binnen 24u honderd Britse landmijlen afleggen.

Stel je voor dat iemand vraagt om binnen 24u van Geel naar Oostende te stappen. Een normaal mens drukt de middenvinger tegen de slaap, maar Rudy Schoors en Caroline Mestdagh pulken zelfs nog een uur van die eis af.

Zeven km per uur

De straffe Kempenaren legden 388 rondjes op de atletiekpiste van de Coburg Harriers in Melbourne af in 22u1min45sec (Rudy) en 22u40min27sec (Caroline). De wandelaars haalden een duizelingwekkend gemiddelde van ruim 7 kilometer per uur.

Caroline eindigde niet alleen eerste bij de vrouwen. Zij was na haar man Rudy tweede van het hele deelnemersveld.

Globetrotters

“Wij zijn globetrotters en houden van avontuurlijke wandeltochten met rugzak in regio’s zoals Nepal. We namen deel aan de Dodentocht in Bornem. Zo kwamen we in contact met deelnemers aan de Centurion", leggen de topsporters uit.

"De Centurion ontstond in 1911 in Engeland. We namen al deel aan de Engelse Centurion in 2007 en de continentale Centurion in Rotterdam in 2008. Aan de Australische Centurion hebben we een vakantie van drie weken gebreid."

Pijngrens

Het duo is duidelijk. Honderd mijl binnen 24u wandelen doet niemand met de vingers in de neus. Er bestaan wereldwijd slechts enkele tientallen Centurionwandelaars.

“Je moet de pijngrens voorbij. Pijn is onze vriend. Gelukkig zaten de omstandigheden mee. De temperaturen schommelden rond 22 graden. Alleen ’s nachts was het naar Australische normen koud met slechts enkele graden boven nul. Ik had een moeilijk moment tussen 4u en 6u. Ik kreeg last van slaap”, merkt Rudy op.

“Ik had klassiek last van blaren, maar eens die open waren, was voor mij het ergste voorbij”, verbaast Caroline.

Willy Van Den Bergh

Meer voetbalnieuws