Renovatie gemeentehuis oogst niets dan lof

Renovatie gemeentehuis oogst niets dan lof

Renovatie gemeentehuis oogst niets dan lof

Niel - De opening van het gerenoveerde gemeentehuis zorgde voor één van de spectaculairste weekends uit het 860-jarige bestaan van Niel. Ook al werd de beplanting gevandaliseerd.

Er was aan het hele feestgebeuren inderdaad één schaduwzijde. De mooi aangebrachte beplanting rondom het gemeentehuis werd in de nacht van vrijdag op zaterdag door onbekenden beschadigd. “Wie doet nu toch zoiets”, hoorde je tientallen mensen zeggen.

Was burgemeester Van Linden zaterdagmorgen nog enigszins aangeslagen door deze laffe daad, een dag later tijdens de opendeurdag van het gemeentehuis liep hij rond met de glimlach van de grote dagen.

De burgemeester en zijn collega's van het schepencollege hadden zich immers bezorgd de vraag gesteld of de Nielse burgers zich wel zouden willen vrijmaken om een kijkje in het gerenoveerde gemeentehuis te komen nemen.

Maar de opkomst was verbluffend. Voortgaande op het geschenk dat alle bezoekers in ontvangst mochten nemen, moeten er meer dan tweeduizend mensen het gemeentehuis hebben bezocht. Niemand zal zich zijn bezoek overigens hebben beklaagd. Zelfs de grootste criticasters moeten toegeven dat het gerenoveerde gemeentehuis een uitzonderlijk werkstuk is.

Indrukwekkend in zijn moderniteit, met mooie luchtige burelen en een atrium dat tot de verbeelding spreekt. Ook de architectuur, waarbij het oude en het nieuwe gedeelte mooi bij elkaar werd gebracht, oogst veel lof.

PVR

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio