Voetballers ondernemen sponsortocht voor adoptiecentrum

Voetballers ondernemen sponsortocht voor adoptiecentrum

Voetballers ondernemen sponsortocht voor adoptiecentrum

Print
Kruibeke - Omdat hij dankzij het Gents Adoptiecentrum een wolk van een dochter kreeg, levert Luc Van Machelen een tegenprestatie. Hij gaat met zeven voetbalvrienden op sponsortocht.

Op de terreinen van voetbalploeg FC Pylonen De Kerf trapten Luc Van Machelen (36) en Els Van Campen (36) de campagne Walking voor Adoption in gang.

Met een gesponsorde voettocht door de Schotse Highlands hopen Luc en zeven maten zoveel mogelijk centen in te zamelen voor het Adoptiecentrum in Gent. Dat veranderde grondig het leven van Luc en Els.

"Het klikte meteen"

“De mensen van het Adoptiecentrum verrichten uitstekend werk”, vertelt Luc Van Machelen. Hij spreekt uit ervaring. “Na heel wat zoeken op het internet kwamen we in oktober 2006 in contact met het Gents Adoptiecentrum. Van bij het eerste gesprek klikte het."

"We werden uitstekend begeleid doorheen het hele adoptieproces. Sinds oktober van vorig jaar maakt Mona deel uit van ons gezinnetje. Ze is inmiddels negen maanden oud.”

Blijvende indruk

De manier van werken van het Gents Adoptiecentrum maakte een blijvende indruk op het ouderpaar. “We zijn echt opgetogen over hoe deze mensen zich mateloos inzetten om schatten van baby’s een schitterende toekomst te bezorgen. Dit is een van de mooiste werken die er op aarde bestaan”, verkondigt Luc.

Omdat hun geluk met de komst van Mona compleet is, besloten Luc en Els iets terug te doen voor het Gents Adoptiecentrum. “Dat werkt zonder subsidies. De opbrengst van een financiële actie als de onze kunnen ze daar goed gebruiken."

'Walking for adoption'

"Met zeven vrienden van de voetbalploeg FC Pylonen De Kerf, waar ik actief bij ben, besloten we de gesponsorde wandeling 'Walking for adoption' op te zetten. We vertrekken volgende vrijdag 15 mei naar Schotland. Daar willen we in zeven dagen de 152 kilometer lange wandeling door de West Highlands maken.”

Maar er is meer. Voor het goede doel worden ook pins en t-shirts verkocht. “Met dank aan Bert en Katrijn Van Campen van Pint voor de steun. Wie ook nog wil bijdragen, kan voor meer informatie terecht op onze website. Giften zijn fiscaal aftrekbaar”, geeft Luc nog mee.

KD

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio