Heibel over extra pauze bij Verbinnen

Print
Olen - De arbeiders bij kippenslachterij Lintor- Verbinnen willen, gezien hun vele overuren, 15 minuten extra pauze.

De vakbonden willen dat het personeel, gezien de vele overuren die er worden gepresteerd, na acht uur werken een bijkomende pauze van 15 minuten krijgen.

Nu genieten de arbeiders er van 15 minuten onbetaalde pauze tijdens een werkdag. De bonden eisen ook dat de pauzes als werkuren betaald worden.

Acties

Afgelopen vrijdag waren er al prikacties bij het bedrijf en verdere acties worden door de vakbonden niet uitgesloten. De directie schermt met de wet: die verplicht niet om pauzes te vergoeden.

“Een half uur pauze per dag uitkeren zou ons 500.000 euro kosten op jaarbasis”, reageert zaakvoerder Pascal Verbinnen. “Men vergeet dat het crisis is. We slachten op dit moment al 100.000 kippen minder per week om het aantal overuren te beperken. De stakingsdreiging gaat uit van een beperkte groep, die intimidatie bij werkwilligen niet schuwt.”

Warenhuizen

Bij Lintor-Verbinnen werken 400 mensen, 130 daarvan hebben een tijdelijk contract. Het bedrijf slacht 750.000 kippen per week en zorgt voor de toelevering van warenhuisketens als Lidl en Carrefour.

Tussen bonden en directie loopt ook nog een discussie over maaltijdcheques voor het tijdelijk personeel. Het gaat over een achterstel van 250.000 euro dat volgens de bonden nog moet worden uitgekeerd.

HHM

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio