Auto veegt na botsing met bloembak volledig terras weg

Auto veegt na botsing met bloembak volledig terras weg

Auto veegt na botsing met bloembak volledig terras weg

Print
Herentals - Voor de tweede keer in drie maanden is het terras van hotel-restaurant en Bistro De Swaen weggevaagd. Als bij wonder zat er geen volk.

Het begrip déjà vu moet aan de eigenaar van De Swaen, Richard De Vooght, sinds zaterdagavond niet meer worden uitgelegd. Nadat een automobilist op 9 februari bij het krieken van de dag zijn terras aan flarden had gereden, belandde zaterdag om 18.45u een bejaarde bestuurster met haar BMW X5 op zijn terras.

Oorzaak van de brokken was twee keer identiek: beide auto’s kwamen eerst in aanvaring met een betonnen bloembak, die in een flauwe bocht langs de rechterkant van de Belgiëlaan staat.

Slapeloze nacht

“Het is een wonder dat er op dat moment niemand op het terras zat”, zegt De Vooght. “Geloof me, dan was de ramp niet te overzien geweest."

"Tien seconden eerder waren vier mensen van het terras de bistro ingestapt en ook een groep van tien mensen die van het hotel naar de bistro over het terras stapte om te eten, was nog maar net binnen. Als de zon echt had geschenen, zouden hier enkele doden gevallen zijn. Ik heb er een nacht niet van geslapen.”

Achttien meter verder

De zaken gingen fout toen bestuurster Andrea H. uit Herenthout (71) met haar auto - met op de achterbank enkele kinderen - op de beruchte bloembak bij De Swaen inreed.

De klap was enorm. Het voorwiel van haar BMW knapte af en waardoor ook de wielas van de wagen brak. De auto zeilde vervolgens achttien meter verder het terras van De Swaen binnen. Daar boorde de auto zich dwars door het glas van de windvang en veegde de stoelen en tafels weg.

"Pas hersteld"

“Mijn houten terras was amper twee dagen hersteld”, zucht Richard De Vooght. “De factuur van de vorige keer is nog niet betaald en we hebben het al opnieuw zitten.”

De bestuurster van de auto raakte bij het ongeval lichtgewond, de kinderen op de achterbank bleven gelukkig ongedeerd.

Marc HELSEN

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio