Koning krijgt extra bescherming bij bezoek aan Mechelen

Koning krijgt extra bescherming bij bezoek aan Mechelen

Koning krijgt extra bescherming bij bezoek aan Mechelen

Print
Mechelen - De omgeving van de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen kleurde zondagochtend opvallend blauw. Het bezoek van koning Albert bracht extra politie op de been.

De koning woonde zondagochtend de eucharistieviering bij ter gelegenheid van 450 jaar Aartsbisdom Mechelen-Brussel. Hij werd niet vergezeld van koningin Paola, want die lag ziek in bed.

Nederland

Wel was er extra veiligheidspersoneel opgetrommeld. Na het drama in Nederland was dit voor het Belgische koningspaar het eerste officiële bezoek.

Even alarm

Een massa bracht dit zondag in Mechelen niet op de been. Wel vielen de extra veiligheidsmaatregelen op. De toegangswegen naar de Sint-Romboutskathedraal werden hermetisch afgesloten. Combi’s en andere politievoertuigen parkeerden zich dwars over de baan zodat geen auto’s konden passeren. Even geraakte een wagen toch door en was het even ’alarm’.

Weinig volk

Ook viel op dat de koning door meer mannen in pak omringd was. Achter de nadarhekken wachtte een beperkte groep mensen om een glimp van de koning op te vangen.

Een half jaar geleden was er voor een Mechels koninklijk bezoek veel meer volk op de been. De eucharistieviering werd live op Eén uitgezonden.

Bar

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio