Lierse akkoord met beslissing van bond

Lier - Lierse heeft de voetbalbond laten weten dat de club zich neerlegt bij diens beslissing over het geschil met Turnhout.

Afgelopen weekend stond de zaak Lierse/Turnhout op de agenda van het Uitvoerend Comité. Onlangs vroeg de bond meer uitleg over de samenwerking met de Egyptische investeerdersgroep Wadi Degla uit vrees voor belangenvermenging als Lierse en Turnhout volgend seizoen samen in tweede klasse uitkomen.

Hun antwoorden werden nu besproken. “Wij hebben akte genomen van het feit dat Lierse zegt dat het zich zal schikken naar het reglement van de bond”, zegt CEO Jean-Marie Philips. “In de brief zegt Lierse dat het de nodige maatregelen zal nemen als de club samen met Turnhout in dezelfde reeks uitkomt. Turnhout zegt dat het relaties heeft met andere clubs, zonder deze bij naam te noemen. Uit de brief van Lierse kunnen wij dus echter afleiden dat er dus wel degelijk iets aan de hand is.”

De bond wacht nu de eindronde in tweede klasse af, waarin Lierse nog meestrijdt voor promotie naar eerste klasse. Philips. “Na de eindronde zien we of we verdere stappen moeten ondernemen. Ofwel het bondsparket inschakelen, ofwel het Uitvoerend Comité laten beslissen." Indien Lierse naar eerste klasse promoveert, is het probleem van de baan. In het andere geval bestaat de kans dat Lierse of Turnhout niet in tweede klasse uitkomt.

SBE

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio