Het weer voor maandag 11 mei

Maandagvoormiddag kan er nog regelmatig regen vallen. Vanaf de middag blijft het meestal droog met wolkenvelden en enkele opklaringen. Vanwege de wolken liggen de minima wel aan de hoge kant met waardes in de buurt van 9°C. De maxima worden pas laat op de dag bereikt en komen uit rond 19°C.

rweytjens_fr

Er staat een strakke oostenwind.

Dinsdag bereikt ons in de vroege voormiddag een nieuwe regenzone. Het kan dan weer een hele poos gaan regenen. Pas tegen de avond wordt het weer tijdelijk droger. Afhankelijk van het moment waarop de regen onze provincie verlaat lopen de temperaturen op naar maxima tussen 17 en 21°C.

Woensdag liggen de minima rond 12°C. Voormiddag is het nog droog met een aantal opklaringen. Vanaf de middag neemt de kans op regen- en onweersbuien snel toe. Daar kunnen best een paar pittige exemplaren tussen zitten. De maxima bereiken gemiddeld 23°C. In de Kempen kan dat zoals steeds bij voldoende opklaringen een graadje meer worden.

Donderdag zet de temperatuur een bescheiden stapje terug met maxima rond 20°C. Vrijdag wordt het dan nog wat koeler en halen we nog hooguit 17°C. Het blijft wisselvallig met regen en buien maar tussendoor ook opklaringen.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen