Petacchi vloert Cavendish in tweede rit Giro

De Italiaan Alessandro Petacchi (LPR) heeft de tweede etappe in de Ronde van Italië gewonnen. Hij was de snelste in een koninklijke sprint in de straten van Trieste. Mark Cavendish (Columbia) werd tweede en is nu steviger leider.

kscherpenberg

De tweede etappe werd voornamelijk gekleurd door de onbekende Italiaan Leonardo Scarselli (ISD). Hij trachtte een solovlucht tot een goed einde te brengen, maar meer dan acht minuten kreeg hij niet van het peloton. Bij de start van de plaatselijke ronden werd hij dan ook gegrepen.

Gilbert

Scarsellis ploegmakker toonde het shirt van ISD opnieuw. Hij sprong bij de hergroepering meteen weg. Hij kreeg het gezelschap van de Fransman Thomas Voeckler. Lang zongen de twee het echter niet uit.

Toen koos landgenoot Philippe Gilbert (Silence-Lotto) het hazenpad. De Italianen Filippo Pozzato en Enrico Gasparotto sprongen mee, maar een traditionele massasprint kon niet vermeden worden.

Daarin haalde Alejet het voor Cavendish en Swift. De Italiaan verovert de puntentrui. Cavendish staat steviger in het roze.