Het weer voor zondag 10 mei

Vandaag blijft het een groot deel van de dag droog. Voormiddag is het zo goed als helder. Namiddag komen er vanuit het zuiden geleidelijk meer wolken opzetten, het eerst in het zuiden. Het noorden van de provincie houdt het waarschijnlijk droog tot na zonsondergang.

rweytjens_fr

In het zuiden bestaat er vanaf 19u al een kans op enkele buien. Komende nacht trekken regen en buien verder naar het noorden zodat het overal nat zal worden.

Maandagochtend is het minder koud met minima rond 9°C. Voormiddag kan er nog lange tijd regen vallen. Tegen de middag zou het volgens de laatste computerberekeningen overal droog moeten zijn. We krijgen dan afwisselend wolken en opklaringen. De temperaturen doen het wel goed met maxima rond 21°C. 's Avonds kunnen er dan een aantal buien vallen, mogelijk met onweer. Er staat een strakke oostenwind.

Dinsdag wordt ook een wisselvallige dag met regen en buien maar tussendoor ook opklaringen. Het positieve komt opnieuw van de temperaturen want de maxima zullen rond 22°C uitkomen. Groeizaam weer dus.

Woensdag liggen de minima rond 12°C en daarmee is dan ook de toon gezet voor de rest van de dag. Het wordt dus opnieuw warm met maxima tot 23°C maar opnieuw is daar die wisselvalligheid met kans op stevige regen- en onweersbuien. Tussendoor is er ook ruimte voor de zon.

Donderdag zet de temperatuur al een bescheiden stapje terug met maxima rond 20°C. Vrijdag wordt het dan nog wat koeler en halen we nog hooguit 17°C. Het blijft wisselvallig met regen en buien maar tussendoor ook opklaringen.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen