Het weer voor zondag 10 mei

Vandaag blijft het een groot deel van de dag droog. Voormiddag is het zo goed als helder. Namiddag komen er vanuit het zuiden geleidelijk meer wolken opzetten. Het noorden van de provincie houdt het waarschijnlijk droog tot na zonsondergang.

rweytjens_fr

In het zuiden bestaat er vanaf 19u zoiets gevaar voor enkele buien. Komende nacht trekken regen en buien verder naar het noorden zodat het overal nat zal worden.

Maandagochtend is het minder koud met minima rond 7°C. Vooral over het oosten van Limburg kan het dan nog enige tijd regenen. Daarna blijft het tot de avond droog met afwisselend wolken en opklaringen. De maxima schommelen afhankelijk van de hoeveelheid opklaringen tussen 17 en 20°C. 's Avonds kunnen er dan een aantal buien vallen, mogelijk met onweer. Er staat een strakke oostenwind.

Dinsdag en woensdag wordt het zwoel en onweerachtig. Maxima dan tot 23°C. De nachten verlopen ook erg zacht met minima rond 10°C zodat het gevaar voor vorstschade toch wel geweken is. De wind doet het dan ook kalmpjes aan uit meestal oostelijke richting.

Ook voor het tweede deel van de week staat er wisselvallig weer op het menu. De temperaturen zullen tegen het weekend waarschijnlijk wel wat moeten inleveren.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen