"Jomanda voorspelde het drama van Apeldoorn"

Jomanda, het zelfverklaarde Nederlandse medium, waarschuwde in de weken voor Koninginnedag dat er die dag "grote problemen" te verwachten waren. Dat liet haar advocaat weten, nu blijkt dat mevrouw maandag niet aanwezig zal zijn op een rechtbankzitting rond een zaak waarin ze terecht staat. Jomanda zei ook aan Pim Fortuyn, twee weken voor hij vermoord werd, om een bodyguard te nemen. Dat laat haar - goedgelovige - advocaat Luc Benistant zaterdag weten.

ghouben

Nu kan ze niet in Nederland op een proces rond de in 2001 overleden actrice Sylvia Millecam aanwezig zijn, omdat "op dit moment in haar beleving een soortgelijk probleem speelt komende week, waardoor zij zich niet in staat acht te komen. Het tijdstip geeft haar zorgen", aldus advocaat Benistant zaterdag. Welke ramp dan maandag over Nederland zal komen, kan hij niet zeggen. Een woordvoerder van de rechtbank zegt dat de zitting maandag gewoon om 9 uur start.

Borstkanker

Bang voor het proces is ze volgens Benistant niet. Jomanda staat samen met twee andere alternatieve artsen terecht. Ze zou Sylvia Millecam in de armen van alternatieve genezers hebben gedreven. De actrice zette de conventionele kankerbehandeling stop, en overleed uiteindelijk toch aan borstkanker.