Herbeleef de chatsessie met Caroline Gennez (sp.a)!

Herbeleef de chatsessie met Caroline Gennez (sp.a)!

Herbeleef de chatsessie met Caroline Gennez (sp.a)!

Print
Antwerpen - Naar aanleiding van de Vlaamse verkiezingen van 7 juni, nodigt Gazet van Antwerpen alle Antwerpse lijsttrekkers uit op de redactie voor een live chatsessie met de lezers.

Vandaag was het de beurt aan Sp.a-lijsttrekster Caroline Gennez. U had een uurlang de tijd om al uw vragen op haar af te vuren. Dat deed u dan ook massaal waardoor heel wat vragen helaas onbeantwoord bleven. Gennez beloofde echter dat ze de onbeantwoorde vragen via e-mail zou beantwoorden.

Herbeleef hieronder de chatsessie!Gelanceerd door Stevaert

Caroline Gennez (33) is bijna twee jaar voorzitster van sp.a. Gennez kwam aan het hoofd van de sociaal-democratische partij terecht toen Johan Vande Lanotte na de dramatische verkiezingsnederlaag in 2007 zijn conclusies trok en opstapte.

Hoewel Gennez aan het roer staat van een van de grootste partijen in Vlaanderen is ze nog vrij nieuw in het vak. Het voormalige tennistalent werd in 2003 gelanceerd door voormalig voorzitter Steve Stevaert. Hij vroeg haar om van Sint-Truiden naar Mechelen te verhuizen om vanuit dat belangrijk bolwerk het rode gedachtegoed uit te dragen.

Ondervoorzitster

Kort daarop schopte ze het tot fractievoorzitter van sp.a-Spirit in het Vlaams parlement en tot ondervoorzitster van de partij. Toen Steve Stevaert in 2005 plots gouverneur van Limburg werd, werd Gennez even interim-voorzitter.

Na de zware verkiezingsnederlaag in 2007 moest zij een partij in diepe crisis overnemen en de afgelopen twee jaar heeft ze het allerminst onder de markt gehad. Vooral bij de overstap van Bert Anciaux en andere ex-Spiritisten en de daaropvolgende onvrede in de partij begon haar positie danig te wankelen.

Slechte peilingen

Ook de peilingen voorspellen niet veel goeds voor sp.a. In de meeste polls doet de partij het zelfs nog slechter dan in de laatste dramatische verkiezingsuitslag.

Sp.a probeert het tij alsnog te keren door te hameren op jobcreatie en het behoud van jobs in tijden van crisis. Ook onderwijs blijft voor sp.a een erg belangrijk thema. Uittredend Vlaams minister Frank Vandenbroucke belichaamt dat beleid.

Volgende chats

Woensdag 13 mei komt Mieke Vogels (Groen!) om 12 uur naar de redactie van Gazet van Antwerpen. Bart De Wever (ma 18), Jurgen Verstrepen (woe 20) en Dirk Van Mechelen (ma 25) komen ook chatten op het middaguur. Filip Dewinter sluit de rij op woensdag 27 mei.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio