Het weer voor woensdag 6 mei

Woensdagvoormiddag kan er boven Limburg nog regelmatig wat motregen vallen. Namiddag wordt het overal droog maar het blijft tot de avond zwaar bewolkt. In de loop van de avond verschijnen er opklaringen vanaf het westen. De temperaturen komen wel al enkele graden hoger uit met maxima rond 17°C.

rweytjens_fr

Donderdag wordt het warmer met in onze provincie maxima rond of net boven 20°C. Voormiddag kunnen er vooral in het noorden nog lage wolken voorkomen. Namiddag is het vaak zonnig en het blijft overal droog. De wind waait zwak tot matig uit zuidwestelijke richting.

Vrijdag blijft het warm lenteweer. Er is de hele dag kans op buien maar de meeste buien vallen in de namiddag. 's Avonds sterven de buien uit. De minima liggen rond een zeer zachte +10°C en de maxima komen opnieuw net boven de 20°C uit. Er waait een matige zuidwestenwind.

Zaterdag komen er in het noorden mogelijk eerst nog opklaringen voor. Vanaf het zuiden neemt de bewolking echter toe en in de loop van de namiddag neemt de kans op regen stilaan toe. 's Avonds kan het overal enige tijd regen. De maxima bereiken nog ongeveer 18°C. De wind waait zwak uit het noordoosten.

Zondag wordt volgens de huidige computerberekeningen een wisselvallige dag met periodiek regen of enkele buien maar tussendoor ook opklaringen. De maxima komen in de buurt van 17°C te liggen en de wind zal matig uit de noordoosthoek waaien.

MEER OVER Reizen