20th Century Fox klaagt kopie 'My cousin Vinny' aan

De filmstudio 20th Century Fox heeft de filmmaatschappij BR Films voor het gerecht gedaagd wegens een illegale kopie van 'My Cousin Vinny'. Volgens Fox is de Indiase film 'Banda Yeh Bindaas Hai' een bijna identieke kopie van de originele Amerikaanse film.

cgoesaert

Fox verklaarde dat BR films toestemming had gekregen om het idee te gebruiken voor een nieuwe productie. Maar de Bollywood-filmstudio had geen rechten gekocht voor een remake van de Amerikaanse film.

Geen uitzondering

BR Films ontkent de aantijgingen en verzekert dat de personages en de verschillende settings in het verhaal compleet anders zijn. Volgens de filmmaatschappij is 'Banda Yeh Bindaas Hai' origineel.

De aanklacht van Fox is geen unicum voor de Indiase filmwereld, die bekend staat om de vele remakes van populaire Hollywood-films. Een mogelijke remake van de 'The Curious Case of Benjamin Button', met Brad Pitt in de hoofdrol, stuitte laatst nog op protest van de Hollywood-producenten.

Oscar

De film 'My Cousin Vinny' uit 1993 kreeg veel prijzen, waaronder één Oscar. Actrice Marisa Tomei kaapte de Oscar weg voor de Beste actrice in een bijrol.