GvA-Fortengordel: "Fietsen is beste manier om zorgen te vergeten"

2.000 fieters naar Fort 8 lokken. Een sportievere tandem om die opdracht tot een goed einde te brengen, hadden we ons moeilijk kunnen dromen. Per deelnemer aan de Fortengordel gaat er 1 euro naar het Jeugdsportfonds Camille Paulus.

jvandermosten

Op 17 mei moet de provincie Antwerpen voor een dag het Mekka van de fietsers worden. De Antwerpse deputé Koen Helsen daagde alle gemeenten en steden van de Fortengordel uit om minstens 2.000 fietsers naar hun Fort te lokken.

Heel wat bekende gezichten zetten hun schouders onder de eerste GvA-Fortengordel. Eregouverneur Camille Paulus doet dat met veel plezier voor Hoboeken. "Ik heb een groot fietshart en als er dan nog eens een gedeelte van de opbrengst naar het Jeugdsportfonds gaat, kan ik niet anders dan dit initiatief toejuichen."

Mooi gemiddelde

Paulus zelf is een niet onverdienstelijk fietser. "Elk weekend trekken we erop uit met ons clubje. We halen dan vaak een gemiddelde van 32 km/u. Niet slecht zou ik zeggen. Maar fietsen is veel meer dan dat."

"Het is de beste manier om je zinnen te verzetten en alle zorgen te vergeten. Met het Jeugdsportfonds willen we de jongeren aanzetten om te bewegen. Op die manier werken ze aan hun conditie en leren ze ook wat fairplay is, zelfkennis en zo veel meer."

Sportiefste club

Het enthousiasme van de mountainbikers van Haki-team overstijgt ook ruimschoots het gemiddelde. "Schitterend initiatief", zegt secretaris Leo D'Heu. 'Naast mountainbike, doen we ook aan atletiek en wandelen. Het wemelt hier van de sportclubs, we zijn het dus aan onszelf verplicht om op 17 mei zwaar te scoren."

D'Heu heeft overigens een speciale band met Fort 8. "Het is de rode draad door mijn leven", lacht Leo. "Ik heb hier mijn legerdienst gedaan en nu hebben we hier met Haki onze thuisbasis."

De tegenprestatie

Als er op 17 mei 2.000 fietsers naar Fort 8 komen, zal Camille Paulus gedurende een uur een tegenprestatie moeten leveren. "Zeg maar wat ik moet doen, het maakt niets uit. Afwassen, pinten tappen, broodjes smeren..."

Marc DE SWERT

- Inschrijven voor de Fortengordel van GvA en de provincie Antwerpen kan via www.fortengordel.be - Lees alles over de GvA-Fortengordel in de extra bijlage van onze krant op 14 mei.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio