"Vogeltjesweg is heel slecht bereikbaar"

Boechout - Een buurtbewoner heeft tijdens het vragenhalfuurtje van de gemeenteraad gevraagd dat de Vogeltjeswijk beter bereikbaar zou worden.

Bewoners van de Vogeltjeswijk kunnen alleen via de smalle Groenstraat hun wijk in. En die weg ligt er al jaren bijzonder slecht bij.

“Toen ik twintig jaar geleden in de Vogeltjeswijk een stuk grond kocht, beloofde het toenmalige gemeentebestuur dat de wijk een tweede ontsluiting zou krijgen, via de Mussenhoevelaan. Die belofte werd nooit nagekomen”, aldus de bewoner.

“Meer nog, de smalle Groenstraat is al die tijd niet heraangelegd. De weg moet een stuk breder, want automobilisten kunnen er nauwelijks kruisen en soms belandt er zelfs eentje in de gracht. Er zijn ook geregeld opstoppingen.”

“Verbreding vergt onteigeningen, en dat principe ligt blijkbaar gevoelig’, aldus de man. Volgens de buurtbewoner schept de slechte toegankelijkheid van de Vogeltjeswijk ook een veiligheidsprobleem in geval van onheil.

Schepen van Openbare Werken Peter Willemen (CD&V) kondigde aan dat de Groenstraat vanaf 1 augustus wordt heraangelegd. Er komen nieuwe riolen voor het afvalwater en een nieuwe asfaltlaag. “Maar de weg wordt niet verbreed. In een latere fase krijgt de Groenstraat wel een fietspad. Maar dat is niet meer voor deze legislatuur.”

Burgemeester Koen T’Sijen wees erop dat er op termijn tussen de Vogeltjeswijk en de Vremdesesteenweg een nieuwe verkaveling wordt gerealiseerd, met 280 extra woningen tot gevolg. “En daar staat uiteraard ook een ontsluitingsweg gepland”.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio