Gilbert moet Silence-Lotto bevrijden in Giro

Gilbert moet Silence-Lotto bevrijden in Giro

Gilbert moet Silence-Lotto bevrijden in Giro

Print
De felgeplaagde Belgische wielerformatie Silence-Lotto rekent in de komende Ronde van Italië vooral op Philippe Gilbert (foto) om een ritzege binnen te rijven. De jonge Waal start als enige kopman.

Silence-Lotto trekt naar de Giro d'Italia met een bijzonder jonge ploeg. Naast Gilbert zijn Christophe Brandt, Francis De Greef, Bart Dockx, Pieter Jacobs, Olivier Kaisen, Jelle Vanendert, de Brit Charles Wegelius en de Zweed Jonas Ljungblad geselecteerd.

Geen Evans

Bij afwezigheid van rondespecialist Cadel Evans, die zich volledig op de Ronde van Frankrijk toelegt, rekent Silence-Lotto dus vooral op het talent van Philippe Gilbert om het schamele aantal van twee overwinningen in 2009 op te drijven.

Het is daarnaast afwachten hoever De Greef en Wegelius geraken. De eerste heet een beloftevolle ronderenner te zijn, terwijl de Brit in het verleden Danilo Di Luca mee naar de eindzege loodste bij Liquigas.

Opvallende afwezige

Jurgen Van den Broeck is een opvallende afwezige in de selectie. De renner van 26 werd vorig jaar nog zevende in de Giro en bewees de afgelopen tijd over een goed vormpeil te beschikken. Vermoedelijk zal hij een van de belangrijkste helpers van Cadel Evans worden tijdens de Tour.

De Giro start zaterdag 9 mei met een ploegentijdrit in Venetië. Het is vooral uitkijken naar de prestatie van Lance Armstrong, die er zijn visitekaartje voor de Tour kan afgeven.

Meer sportnieuws