Politie betrapt twee inbrekers op heterdaad

Door het alerte optreden van een beveilingsfirma en van de politie werden gisterenochtend twee inbrekers op heterdaad betrapt.

jvandermosten

Om 5.40u meldde een stil alarm bij Seris Security een inbraak in het filiaal van de Bank van Breda op de hoek van de Prins Boudewijnlaan en de Groeningenlei in Kontich. Zeven minuten later waren zowel de diensten van Seris, als een patrouille van de politiezone Hekla ter plaatse.

Brusselaars

De inbrekers waren binnengedrongen langs de kant van de Groeningenlei. Toen ze de agenten in de gaten kregen, wilden ze op de vlucht slaan, maar ze stonden oog in oog met de politie aan de andere kant van de deur. Daarop renden ze terug het gebouw in en probeerden zich een weg naar buiten te banen door met een stoel een ruit in te gooien langs de kant van de Prins Boudewijnlaan. Ook die poging mislukte.

Uiteindelijk kon de politie de boeven simpel van de vloer plukken. In het bankfiliaal werden enkele deuren opengebroken, maar verder was er geen schade. De twee daders van 20 en 21 jaar werden in de cel gestopt en kregen daar later op de dag nog gezelschap. “Het gaat om Belgen van allochtone afkomst, woonachtig in Brussel”, zegt Hekla-woordvoerder Dirk Fonteyne.

Dievegges

Die arrestatie was pas het begin van een bijzonder drukke ochtend op het commissariaat. Een tijdje later merkte een alerte buurvrouw dat iemand door het raam kroop van een woning aan de Pieter Coudenberghlaan in Edegem. Daar kon de politie twee minderjarige vrouwelijke inbrekers van Slavische afkomst inrekenen.

In de Zomerlei, Lentelei en Onafhankelijkheidsstraat, ook al in Edegem, bleef het evenmin rustig. Daar werd een verdachte man van de straat geplukt, die nog in het bezit was van de buit van een inbraak. Een ander deel van de buit werd later ook teruggevonden.

Minder succesvol

Niet veel later kwam er opnieuw een melding binnen bij de politiezone Hekla. In Aartselaar meldde een eigenaar van een Jaguar dat zijn voertuig werd gestolen uit de garage van zijn woning aan de Guido Gezellestraat. Hier hadden de agenten minder succes. Ze konden niemand arresteren en vonden de auto niet terug.

Volgens woordvoerder Dirk Fonteyne is er geen enkel verband tussen de verschillende inbraken en is het louter toevallig dat de feiten samen gebeurden.

MdSw, Jw