"Het wordt géén grote villawijk"

Het wordt géén grote villawijk

"Het wordt géén grote villawijk"

Print
Boechout - Begin augustus begint de nv Vossemeren met de bouw van tien appartementen aan de Mussenhoevelaan. In de omgeving komt in de toekomst nog veel meer woongelegenheid.

Het project Mussenhoeve omvat tien appartementen volgens het sleutel-op-de-deur-principe. Het gaat om tien appartementen met een bewoonbare oppervlakte die schommelt tussen 80 en 118 vierkante meter en met bovengrondse garageboxen. De appartementen op de gelijkvloerse verdieping hebben een volledig afgewerkte tuin.

De prijzen beginnen vanaf 245.000 euro. De andere appartementen beschikken over terrassen, allemaal met een zuidwest-oriëntatie. Acht van de tien appartementen hebben twee slaapkamers, de overige twee hebben er drie. In de zomer van volgend jaar moet de bouw klaar zijn. Het appartementencomplex komt vooraan in de Mussenhoevelaan, zo’n honderd meter van de Vremdesesteenweg.

Maar in de omgeving van de Mussenhoevelaan wordt op termijn nog veel meer woongelegenheid gecreëerd. Bouwpromotor Matexi zal tussen de Vogeltjeswijk, de Mussehoevelaan en de Vremdesesteenweg een grote verkaveling realiseren, met liefst 280 woonentiteiten.

Complexe constructie

“De bedoeling is dat we hier een evenwicht vinden tussen verschillende types woningen: halfopen, villabouw en kleinere, betaalbare woningen en appartementen. De precieze verdeling maakt deel uit van een ruimtelijk uitvoeringsplan dat deze legislatuur afgerond moet zijn. Eerst moet nog worden nagegaan of een milieueffectenrapport noodzakelijk is."

"Hoe dan ook, het is niet de bedoeling hier één grote villawijk in te planten”, zegt burgemeester Koen T’Sijen. “Wanneer precies met de bouw wordt begonnen, hangt af van Matexi. Belangrijk is dat de aanleg niet in één keer gebeurt, maar in meerdere fasen. Hoe de wijk ontsloten wordt, is nog niet duidelijk, maar we vermijden best dat het verkeer door de Vogeltjeswijk moet.”

Het plan maakt deel uit van de complexe constructie die vorige legislatuur werd opgezet tussen het gemeentebestuur, Matexi en De Ideale Woning. Die constructie houdt in dat Matexi gronden van De Ideale Woning aankoopt en het Molenveld gratis aan de gemeente afstaat. In ruil mag De Ideale Woning op gronden van het OCMW sociale woningbouw realiseren.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio