Krijgt Nederlandse fotografe beste job ter wereld ?

Krijgt Nederlandse fotografe beste job ter wereld ?

Krijgt Nederlandse fotografe beste job ter wereld ?

Print
Woensdag weten we wie de beste job ter wereld krijgt. Dat houdt in: wie een half jaar op vakantie mag gaan op een eiland in Queensland, Australië. Het enige wat de 'werknemer' moet doen is over zijn activiteiten zoals zwemmen, snorkelen en luieren berichten op een blog. En dat alles voor slechts 100.000 dollar.

De dienst toerisme van de Australische staat Queensland bood de job begin dit jaar aan. Ze wil met de promotiestunt het teruggevallen toerisme in Queensland wat opkrikken. Kandidaten moesten een filmpje van één minuut over zichzelf opsturen. Maar liefst 34.000 mensen van over de hele wereld reageerden op de vacature.

De sollicitatiegesprekken en -proeven zitten nu in de laatste fase. Nog 16 kanshebbers blijven over. Van de 217 Belgen die zich hadden ingeschreven, heeft geen enkele de finaleronde gehaald.

Nederlandse fotografe

Onder de finalisten wel de Amsterdamse fotografe, Magali. Magali trok de aandacht van de jury door in haar filmpje in een tank met water te springen in het midden van een druk Amsterdams plein. Pittig detail: het was putje winter. "Ik wil op het eiland in harmonie leven met de natuur. Dat is mijn invulling van de job", aldus Magali. U kunt haar avonturen volgen op haar blog.

Verder dingen ook een Japanse receptioniste, een Australische student, een Duitse actrice, een Canadese journalist en een sportleraar uit Singapore naar de job. We wensen ze één voor één veel succes, en hopen op een uitnodiging.

.

Nu in het nieuws