Geel neemt extra veiligheidsmaatregelen tijdens fuiven na zwaar incident

Het stadsbestuur van Geel heeft beslist om de veiligheidsmaatregelen tijdens feesten en fuiven gevoelig op te trekken. Die beslissing werd genomen naar aanleiding van een hevige vechtpartij tijdens de Geelse Feesten waarbij een 25-koppige politiemacht werd opgetrommeld.

jrosquin

De politie van Geel zal voortaan tot 6 uur 's morgens patrouilleren op avonden dat er festiviteiten aan de gang zijn. Volgens burgemeester Frans Peeters (CD&V) is het niet de bedoeling om repressief te gaan optreden en zal de politie vooral preventief aanwezig zijn.

Ook komt er volgens Peeters geen fuifverbod voor herrieschoppers, omdat dat enkel contraproductief zou werken, aldus het stadsbestuur. Peeters benadrukt dat het incident van afgelopen week het eerste in heel lange tijd was en dat er zeker geen onveiligheidsgevoel mag ontstaan.

Verantwoordelijkheid

Wel gaat de burgemeester aanwezig zijn tijdens het overleg tussen de fuiforganisatoren en de politie en de brandweer. De organisatoren zullen tijdens dat overleg op hun eigen verantwoordelijkheden worden gewezen.

Peeters vraagt ook aan de slachtoffers van het gewelddadig treffen tijdens de Geelse feesten om een klacht in te dienen bij de politie zodat een gerechtelijk onderzoek kan starten naar de daders.

MEER OVER ASV Geel

MEER OVER VOETBAL